Lördag 20 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Hur kopplar jag dessa kablar?

Hur kopplar jag dessa kablar?

Hej! har ett chassi med några "konstiga kablar". kablarna kommer från framfronten, men man kan inte koppla de till moderkortet, var ska man koppla dessa till? En usb-kabel, en firewire, och 2 för ljudet.

Bild: http://www.ladda-upp.com/bilder/6568/kablar

Tacksam för hjälp!
Antal svar på detta inlägg: 53
Sidor: 1 2 3 4 5 6 Nästa »

Om du menar att du har utgångar för USB samt ljud på ditt chassi så beror det lite på på vad du har för moderkort/ljudkort. Du får läsa på manualen för moderkortet. Finns alltid interna anslutningar på moderkortet och eventuellt ljudkortet om du inte har integrerat ljudkort.
Hej

Du har troligtvis en panel på framsidan av chassit, ibland med minneskortsläsare m.m

Då måste man dra ut kablarna genom ett hål på baksidan av chassit och ansluta dessa i resp. uttag på moderkortet.

/Doktorn
Moderkortet är ett Asus P5N32-E SLI, jag har en panel på framsidan med 4 usb, 2 firewire, en grön för headset och en rosa för mic.

2 usb funkar men resten funkar inte. Hur/var ska man koppla kablarna till? man kan ju inte koppla en sådan usb kabel till moderkortet, det finns ju ingen plats för sånt.
Annons
Ingen erfaren datorist, men jag tror att kablarna ska anslutas i frontpanelen och sedan vidare till respektive tbh. Mellan moderkort och frontpanel ska sitta helt andra kablar.
SE: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=329099&view=detailed#ProductTabs

And
ra har måhända bättre förslag.
Jag har ju byggt flera datorer, och för att usb och liknande ska fungera på frontpanelen ska det finnas 7-8 pins kablar som man kopplar till moderkortet, och ett liknande finns för ljudet som man också kopplar till moderkortet. men man kan inte koppla vanlig usb och liknande till moderkortet (vad jag vet iaf). så vad är de till? och hur får jag de andra usb'n och ljudutgångarna att fungera?
Läs på Asus hemsida för kortet.
"The Q-Connector allows you to connect or disconnect chassis front panel cables in one easy step with one complete module. This unique adapter eliminates the trouble of plugging in one cable at a time, making connection quick and accurate."

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=397&a
mp;model=1459&modelmenu=1
Q-connector är ju till för hårddiskan, on/off lysan osv. Men dessa kablar kan man inte koppla till ett moderkort.

http://www.tvspelsweb.se/images/usb_miniflat8pin.jpg

Där har vi en vanlig usb kabel, en av mina kablar är den stora till vänster om bilden, och alla som har byggt dator någon gång vet att det inte går att koppla den till ett moderkort. men hur ska man då få igång de andra portarna?
Går inte att koppla till moderkort, mycket märklig kommentar. Det finns väl uttag på baksidan av ditt moderkort förmodar jag det är ju dit du skall koppla anslutningarna. Och jag förmodar att du hittar dessa i manualen.
så här är det, de är inne i chassit (alltså kablarna) och om jag ska kunna koppla det till moderkortet så måste jag dra ut de och koppla de till bakpanelen, och det är inte så smart, för det första så fungerar de inte iaf och för det andra så måste jag chassifönstret öppet, annars kläms kablarna sönder.

kan komma med bilder så att ni förstår bättre. Tack för att ni försöker iaf.
Haffare, jag är förvånad att du inte har följt kablarna till andra änden
vad är det där ??? en frontpanel med motsvarande anslutningar ???
eller vad finns det där.

alternativet är väl att ta ut kablarna via en slot som är ledig på baksidan
om det är en gammal förlängningskitt det handlar om.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem