Söndag 7 mars 2021 vecka 9

Forum \ TV, film och musik

 Fildelning
turbokaj
2010-02-21 20:54
jag såg att hemmakväll skulle ha hutlösa 349kr för en säsong av familjen macahan, en serie från 1978. inte undra på att folk laddar ner från internet

Antal svar på detta inlägg: 41

Sidor: 1 2 3 4 5 Nästa »


Topnotch
2010-02-21 21:10
Håller med Dig fullständigt.

jigsaw
2010-02-21 21:29
Mja det här med fildelning är ju en stor fråga i dessa tider. Visst kan man förstå att företag som MS eller ja vilket som helst egentligen blir förb.. när deras varor laddas ner olagligt. Allt handlar om pengar. Men ska jag som kosument ha råd med ett OP eller ett visst program så får man anpassa sig och stjäla lite då och då. Mång tusen för ett OP som jag kan skaffa på en kvart på nätet. Vilket väljer ni? Köpa eller det andra. Freeware i all ära men dom har inte alla funktioner som många vill ha och då skaffar man sig det "billigt" på nätet.
Ska dom stoppa alla dessa sidor och tjänster som förmedlar torrenter eller serials, keygens, patcher, cracks å annat då har dom att göra.
Jag vill inte på något sätt få folk att ladda ner olagligt men dom som skrev före mig håller nog med mig till viss del av det jag skrivit, och jag håller med dom. Sen kommer nog inte Göcke att acceptera att IS blir ett nytt Flashback men vi måste ju få skriva lite utanför ramarna eller? Vi är ju ett antal som håller på med mer saker med datorn än lägga patiens och spela Tepz. Jaja det va vad jag ville säga.

turbokaj
2010-02-21 21:39
bra skrivet jigsaw, du vart min nya idol

jigsaw
2010-02-21 21:46
turbokaj


Wacko
2010-02-21 22:49
"stjäler" ni grisar och kycklingar i ladorna när ni tycker att matpriserna är för höga?

fjällkobonde
2010-02-21 23:12
jajaja
Det är väl upp till var och en hur man gör ,tänker inte infinna mig i att styras av vad andra anser vad som är rätt i denna fråga

zenit
2010-02-22 05:15
eller så kan man använda alternativ som ubuntu istället för windows, jag gör det och är väldigt nöjd, har inte haft nåt problem med ubuntu, man kan testa ubuntu från live cd först men man förlorar lite prestanda då hela operativsystemet ligger inläst i ram minnet, ett bra sätt att få prova utan installation.

qrtan
2010-02-22 07:48
Förr i tiden, d v s innan datarevolutionen så lånade man vinylskivor av kompisar och bandade in på kassettband som då gick att spela upp på bland annat s k walkmans. Det var otroligt revolutionerande. Man kunde även låna skivor på bibliotek och det fanns ju INGET förbud mot att "banda" av dessa skivor heller. Man kunde ju även spela in från radio, vilket ledde till att radiopratare som Clabbe och Kaj Kindvall startade med att prata sönder låtarna. Sedan kom videobandspelaren och drog med filmbranchen i eländet. Tänk det fanns folk som seriekopplade videobandspelare och köpte en film som de sedan kopierade och sedan kunde de sälja kopian och tjäna pengar. Den svenska staten gjorde då, efter ett larm från musik och filmbranchen ett halvhjärtat försök att stoppa "ofoget" genom att lägga in en straffskatt på dessa band men det resulterade bara att priset på banden sänktes av de stora bandtillverkarna så effekten blev inte stor. För er som inte förstår ord som "vinylskivor", "Walkman" och "kassettband" kan kolla med Wikipedia det fanns saker förr som kallades så. Nu ser musik och filmbranchen att de håller på att tappa greppet igen, så då rycker staten in och sätter in en lag att man inte får ladda ner från internet. Jo det är jättesynd om musikbranchen, se stackare som Per Gessle och Anders Bagge, ja t o m en "artist" som Markoolio. De har ju knappt råd att betala skatt dom stackarna, nä riv upp ipredlagen och släpp laddningen fri.

Göcke
2010-02-22 07:56
Snacka om ursäkt för att få ladda ned,??
och att slippa betala.

Tänk om alla bara gick in på Jigsaws fabrik och snodde fönstren , för att de tyckte att de var för dyra.
Jigsaw som stått och slitit med dem i dagar. får ingen lön, blir uppsagd.
osv.

Nä det behövs bättre argument från er som tror att sno är ok.

Till och med de som jobbar i opensource , vill ha lön för sin möda.
och får det.

MS har just nu ett familjepaket med tre licenser för 990 kr på W7. visserligen på engelska. men tycker man det är dyrt, borde man sluta med datorer.

För jag förmodar att ni köper er 46" till flat TV i alla fall. pris >7tkr

det handlar ju egentligen om var ni prioriterar att lägga era pengar.

patrikke
2010-02-22 08:23
Lite utanför ämnet, men ändå kanske innanför ramarna nu?

Om jag köper en dvd eller cd skiva så är ju de skyddade mot kopiering.
Det betyder att min mediaspelare som jag har enbart för att kunna ha filmerna på blir värdelös, stereo med usb blir får ingen funktion.

För att kunna använda de grejerna så måste man alltså gå runt kopieringsskyddet, alternativt ladda ner från någon som redan plockat bort det.Hur tänker tillverkarna av de prylarna?
Redan där vid tillverkningen så har de i tankarna att folk ska plocka bort kopieringsskyddet, och det är väl inte tillåtet?


Sidor: 1 2 3 4 5 Nästa »

^ Till sidans topp

Till: Forum \ TV, film och musikSkriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem