Måndag 29 april 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Övrigt

Breivik

Breivik

Så var det dags igen för Breivik att komma ut i offentligen. Denna gång har han stämt Norska staten för brott mot dom mänskliga rättigheterna.

På tisdag börja det och salen är fylld av journalister. Vad jag vet har han tre rum att ha tillgång till Ett borun,ett studierum,och ett träningsrum, dessutom dator utan internet,tv och böcker! Han får frisk luft en timma om dagen. Ska blir intressant att följa detta spektakel!

Antal svar på detta inlägg: 31
Sidor: «1 2 3 4 Nästa »

Apropå alla liknande fall, klart att det finns fog vissa gånger, men man undrar ändå nästan varje gång hur det ska kännas och fungera i huvudet när den som har jobbet som advokat och ev försvarare i vissa fall, till ex just det i Norge och en massa andra liknande också, ibland heter det ju att pengar är inte allt ,men som sagt, en sådan gång när alla och allt bevisar den åtalades skuld, att man då kan arbeta för högtryck för att få till ett lindrigt straff, helst till och med frikännande, högst underligt. Tjing.
lagera, I huvudet finns 2 hjärnhalvor med 2 helt olika funktioner. Om du som advokat använder den känslokalla så är det inget problem.

Hello, pedhan, hehe, visste inte att man hade två halvor, men man lär sig,ok,hur som helst en advokat har ju det jobbet, sedan kan man som sagt undra lite över verkligheten, massmördaren stämmer Norska staten, kan en sådan individ med ett liknande fall verkligen har någon rättslig möjlighet till det han nu har startat? Land skall med lag byggas och lagen ska följas, men gjorde han det ute på den Norska ön ? Nåväl, vi får se hur det slutar nu. Morsning. L.
Annons
Självklart lyder Breivik under samma lagar som alla andra. Enligt pressen klagar han på att vara isolerad och inte kunna umgås med andra fångar. Det tror jag han skall vara glad över att slippa. Det finns en viss kultur bland dom kriminella så jag tror att Breivik skulle få det svettigt bland andra fångar, efter vad han gjort.
Man vet ju vad som rör sig i huvudet på en sådan person! Så det är tur att han inte har tillgång till internet. Dessutom har han inget att klaga på. 3 rum dator tv och träning och uterum! Han har gjort sig själ för ett mycket värre öde!
alsv och Thomas, som sagt, exakt så är och ska det vara. Även i kretsar där han rör sig finns det lag och ordning så han kan nog vara nöjd med den bostad han har, och den är ju inte direkt cell-liknande heller så som sagt,ordning och reda ska det vara.
Att vara helt isolerad är en slags tortyr och det är inget som han har valt utan tvingats in i.
Ja du Bertil99, du får gärna tycka synd om honom men skulle han umgås med andra fångar så lever han inte en dag till!
Han är en rättshaverist och han bevisade idag med sin Hitlerhälsning att han är ett monster som inte ska ha några rättigheter överhuvudtaget!
Som norsk hade nog jag som dom flesta norska tenkt att när han dömdes till 21 års förvaring, så borde det vara tyst om han i många år förhoppningsvis.

Men accepterar att han får sin rättegång, men selv om han ej får rätt så dröjer det nog inte så länge för han stämmer igen. Han är nog en person som vill synas och höras, och kommer nog med jämna mellanrum att prova få uppmärksamhet!

Men Bertil99, borde inte han som planerade sina våldshandlingar så noga, också fattat att han kom till att få strängt straff och begränsad kontakt med omvärlden?

Hur isolerad är han egentligen, han fick flera besök av sin Mamma, utökad telefontid när hon blev sjuk, men då hade han redan övervägd att inte ha fler besök av henne då han inte tyckte hon var nog stolt över honom.
Läste att han hade skrevet 4000 brev, men dom stoppade dom där han sökte kontakt med andra högerextrema, och tack för det.

Tror inte jag är enig i din konklusion att han inte valgte isolation, men blev tvingad, skal en som mördade nästan 80 ungdomar inte ha några begränsningar under sin soning av massakren, för det var vad han gjorde!
Ska inte han flyttas till Guantanamo?

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem