Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Släpp spriten fri

Släpp spriten fri

Jag har svårt att begripa mig på alla nykterhetsivrare som tror blint på statistiken. När Systembolagets siffror går ner då jublar ivrarna och tror att det sups mindre, när det i själva verket är tvärtemot. Det smuggglas och tas in mer via lagliga vägar.
Att hålla fast vid denna stelbenta politik leder bara till vår statskassa dräneras och hjälpen för alkoholisterna uteblir.
Nej, släpp spriten fri. Sä...

Visa/dölj hela huvudinlägget

Antal svar på detta inlägg: 48
Sidor: «1 2 3 4 5 Nästa »

Spriten har nog aldrig varit lättare att få tag på än nu, om man däremot sänkte skatterna så att den mesta spriten såldes på systemet så skulle spriten bli svårtillgängligare och så skulle man ha bättre koll på hur mycket alkohol som konsumerades. Man skulle få in mer skattepengar till att behandla alkoholskadorna du pratar om, Fredrik M
Fredrik M , ja man måste nog vara psykolog för att göra den anlysen. Tänk att åka över till Danmark och sedan köper man omedvetet hem ett helt battrei av alkohol. Det var ju bara dom som handlade sprit billigare som gjorde på detta sätt. Korkad analys minst sagt. Naturligtvis är det inte spritbegäret om styr utan priserna.
Den traditionella alkoholisten har inte råd att resa eller använda internet. Fredrik M du håller fast vid en uråldrig politk. Fast å andra sidan om du nu är psykolog så har du heller inte några andra val. Sorry, men du rapar bara upp det som idag är politiskt gångbart. Nej Fredrik kom in i 2005 du med med open mind så skall du se att världen har förändrats.
Avslutningsvis du anser väl också att alla som tar sig en blecka på fredag eller lördag är alkoholister?
Ja jag mår bara bra Fredrik, för jag har alltid varit nykterist alltså inte absolutist! Men det är ju det här du lever på, att visa att folk som mår bra verkligen inte gör det. Psykologer och spågummor tillhör samma skrå eftersom deras profetsior är mera tro än vetande.
I USA för c.a 20-talet år sedan gjordes en stor satsning på att utrota alkoholismen i landet. Alla specialister på alkoholfrågor psykologer, terapeuter och läkare kallades in och deras samlade sakkunskap skulle leda till att sjukdomen utrotades.
Dom körde huvudet i väggen för deras kunskap var enbart gissningar. De som kunde påvisa verkliga fakta var dom riktiga läkarna såsom hjärnskador, leverskador, högt blodtryck, mm, mm. Snackologerna hade bara gissat och gissat fel.
Nils Bejerot den gamle alkoholkämpen och läkaren som startade Hassela kollektivet berättar om det här i en av sina böcker tyvärr har jag glömt bokens titel.
Annons
Jag ser inte riktigt poängen här....varför skulle sänkta priser göra att folk gick till systemet? Eller till sin dagligvaruhandel? Jag har två personer i mitt hus som säljer både öl och sprit-det är klart jag går dit i så fall...närmsta vägen ju.

Alkoholister kan lägga ner hur mycket pengar som helst på att få nära till spriten-skit samma vad den kostar...det är inte priset som är avgörande utan hur lättillgängligt det är...

Sen funderar jag på vem som ska kolla åldern på dom som ska handla i butikerna-kassörskan? Tror ni på det själv?
Problemet från början är att vi lever i ett förmyndarsamhälle, om nån säger att vi inte får göra något blir det farligt och folk vill till varje pris göra just det. Om man tittar på länder nere i europa så har de inte mer alkoholister eller våldsrelaterade problem än sverige. Att man växer upp i en sund alkoholkulttur och vet från början orsak och konsekvens visar det sig att problemen är obefintliga. Missbrukare finns det alltid, men det är oberoende av pris eller tillgång, isf skulle det inte finnas nån form av missbrukare i sverige vi har ju varken fri alkohol, spel eller narkotika. Tycker nu inte att man skall släppa narkotika fri om nu nån vill tolka in det. Kommer ursprungligen från tjeckien och där ser man inte varje helg fylleslagsmål och tånåringar på maria pol, där vet man vad alkohol används till, det är en njutning inte verklighetsflykt. Nej släpp alkoholen fri så kan de som vill dricka ihjäl sig så kan vi andra välja vad vi gör med det, precis som allt annat.

Nane jag tror på det eftersomdet det går att stiftta lagar som gör att den som säljer alkoholhaltiga drycker till minderåriga mister rättigheterna. Kolla bara på tobaken som dessutom har varit laglig att köpa. Nu gnäller ungarna för att de blivit nekade att köpa snus och cigaretter.
Naturligtvis anser jag att inköp av alla alkoholhaltiga drycker i Sverige skall ha en åldersgräns på 21 år. Lätt att komma ihåg och enklare att kolla leg.
Glöm inte att det avgjort största berusningsmedlet bland ungdom är öl och åldersgränsen för inköp är 18 år.
Nä, behåll de höga skatterna så att jag och mina vänner kan fortsätta att få vår inkomst på smuggelsprit.
Det verkar som att Putte var ung för länge sen, tror att de flesta anser en ungdom som vuxen när man gått ut gymnasiet och skall bli yrkesverksam, men det vore intressant att se alla studentkårer bli "vita" då de flesta som är med understiger Puttes myndighetsålder. Nej omyndigförklara alla ungdomar och låt dem göra ett lämplighetstest så kan man få ett alkohlkörkort så bara de som kan hanter alkohol får dricka.

obs ironi
Provocateur har faktiskt en poäng. Det var precis det här Al Capone ville att politikerna skulle göra i USA, se till att göra spriten svåråtkomlig. Det ger klirr i kassan för alla som langar!
Att studenter skulle ha mera rätt att supa än någon annan i samhället förefaller vara ett dåligt argument. Javiss är jag gammal, 42 år och har jobbat som kurator både på behandlingshem och nu i skolan. Om man skulle vara riktigt hård då skulle myndighetsåldern höjas till 25 år genom att det reella ansvarstagandet kommer vid den åldern, men då spelar man bara Provocateur i händerna.


Putte:

När dina argument tryter är det lätt för dig i din bitterhet att påstå att jag lever i min egen lilla värld. Tro inte att du vet någonting om mig och den värld jag lever i. Och btw, att DU arbetar som kurrator är faktiskt stötande.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem