Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Villainbrott

Villainbrott

Nästan varje dag man öppnar tidningen så kan man läsa om ett nytt villainbrott, dag ut och dag in.
Fast det har blivit bättre, gransamverkan med polisen funka bra på dom flesta håll, och polisen syns bättre ute i dom små samhällen.

Fast jag tror att " SHERIFFEN I RYD " skulle ha en och annan åsikt om detta.
Efter att ha jagat " bovar " både dag och natt under lång tid, så storma polisen in och...

Visa/dölj hela huvudinlägget

Antal svar på detta inlägg: 42
Sidor: «1 2 3 4 5

Förr var det så att uppgifterna om vilka som hade vapenlicens var offentliga, nu vet jag inte om det är ändrat.

När det gäller vilka fastigheter som får påhälsning är det ju både planering och tillfälligheter som styr. Planerade inbrott drabbar folk som har något attraktivt. T ex vapen, kontanter, guld, ädelstenar, konst, antikviteter eller numera också designmöbler. En företagare som folk vet gör en del pengar svart riskerar påhälsning genom att han sannolikt har mycket kontanter hemma.

Tillfällighetsinbrott drabbar vem som helst egentligen, men hus som ligger lite risigt till, t ex hörntomter mot skogsområden, ensligt belägna hus, hus som uppenbart ingen är hemma i riskerar ju i högre grad att drabbas. I dessa fall är inte tjuvarna ute efter något särskilt men i varje hem finns det en del attraktiva saker. Det finns lite smycken, kanske lite hushållspengar. Ungarna har spargrisar, dataspel och små platt-tv. Ett inbrott i ett sådant hem ger kanske tjuven ett par tusenlappar men familjen får sår för livet.

Larm och inkrypningsskydd är det man ska satsa på. Låsföretagen och försäkringsbolagen förordar ordentliga lås men sunda förnuftet och lite statistik visar att lås inte stoppar en tjuv. Altandörrar, bakdörrar och källarfönster är de vanligaste vägarna in. Tänk på ytan under glasrutan i altandörren, oftast lite frigolit mellan två plywoodskivor som inte tål en rejäl spark. Lägg i en plåt eller ett par armeringsjärn. Tänk på att treglasfönster ofta bara sitter fast med lister på utsidan, ta bort listerna och skruva fast glaskassetten med envägsskruv eller lägg silikon runt och på med listerna igen.

Skruva fast en fyrkantsprofil innanför källarfönstren tvärs över så är det jobbigare att ta sig in den vägen.

Om ni larmar så tänk på att inte bara ha en magnetkontakt på en dörr; den sitter oftast högst upp i dörrkarmen och då kan man helt enkelt såga av dörren på mitten och öppna undre delen. Komplettera med en IR-detektor innanför.
Hej har stor bra vakthund Belgisk Vallhund, ingen kommer in när den är hemma om de vill behålla det de har mellan bennen, när vi är borta Securitas direkt larm med kamera, fruktans värt att behöva ha det så här, för 10 år sedan låste man inte bilen, nu låser man gareget + bilen

Sida:
« 3 4 5


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem