Torsdag 2 maj 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Hobby och motor

Rekommendera en småbil i storlek 2

Rekommendera en småbil i storlek 2

Är på jakt efter en ny bil i storlek 2. Den jag tycker är snyggast och som verkar ha bra kvalité är Audi A2 med aluminium kaross. En annan skulle kunna vara Toyota Yaris och ytterligare en Pegeot 205.

Jag är en komplett idiot när det kommer till bilar och motorcyklar. För mig innebär dessa endast transportmedel.

För tillfället så kör jag en törstig Volvo 945 automat, som har gått 7 300 mil. Bilen är 96-års modell (röd) och välbevarad. Hur mycket tror ni jag kan få för den i utbyte??

Och vilken bil tycker ni att jag skall satsa på? Pengarna är inget problem i den här klassen. Observera, jag vill ha en ny bil, inte begagnad.

Tacksam för alla svar till en bilidiot

EZ
Antal svar på detta inlägg: 56
Sidor: «1 2 3 4 5 6 Nästa »

Peuoget, skräpbil!!!!!!!!!!!!!!!!
OK, har du något konkret exempel pedhan? Annars måste jag på sätt och vis hålla med dig. Pegeot är inte mitt favoritmärke.

EZ
Lyssna inte på pedhan, han jävlas med mig. Vi sover i samma säng, inte ikväll då får han sova i garaget
Annons
OK En familjedispyt gällande favoritbilen.

EZ
Hmmm.....hämtar luftmadrassen, går ut i garaget o börjar blåsa....
Hahaha, du råkar inte heta Al Bundy?

EZ
Al Bundi, jag var tvungen att söka och kolla vem f:n är Al Bundy och fick mig ett skratt, lite så är det nog eller hur Älskling. Ha en bra fredag kväll allihop
vanliggroda och pedhan , ni får nu bestämma vem som är vem vid dator.
i radiosammanhang så pratar man om co_operator eller second operator för den som kör på en annans radio , vi för nu in detta på IS också.

skall ni underhålla med inlägg så var sparsamma med dem
och schatta inte med varandra här på IS från samma dator.

frågeställningen i denna tråden är
Rekommendera en småbil i storlek 2
fortsätt att rekomendera detta
vh göcke
EZ....

Jag tror du vet vad ska köpa för bil.........Audi A2 med aluminiumkaross.......det är kvalite det, dom andra lågbudgetmärkena du nämner, ja inte vet jag men hade det varit volvo eller bmw så hade jag tvekat.

V70 man forever. ;)
Jag tror det bästa du kan göra EZ är att åka ut till ett antal handlare och provköra en del olika modeller.
Vilken känns bäst för just dig, det kan skilja mycket på stolarna, sittställningen, ljudupplevelserna, insteg i bilen, lastutrymme....allt det där självklart uppenbara som alla nog tänker på, men upplever så olika.

Jag har kört BMW, men jag avskydde stolarna...då satt jag mycket bättre i en Ford Escort CL, snikmodellen alltså...inte så förbaskat hårda och obekväma.
För längesen hade jag en Pontiac Trans Am och den älskade jag men den var en rysligt dyr älskarinna i drift och hopplös när det var annat än torrt väglag.
När barnen var riktigt små och barnvagn var ett måste blev det en Ford Mondeo Kombi...hur mycket man än stoppade in i den var det ändå plats över, men det var ingen sådär jättekul bil att köra.
Nu är det Subaru som gäller...med fyrhjulsdrift, turbo och över 200 hästar är det inte många som hänger med och man har ett stort flin över hela ansiktet när man hör turbinen varva upp, men det straffar sig återigen vid bensinpumpen....

Det finns alltså ingen perfekt bil !
Skoda Fabia hävdar jag fortfarande kan vara ett smart val...jag tror mer att Joannas bekymmer beror på att hon hittat nåt måndagsexemplar.

Vill man köra offroadstuket så spana in Suzuki Jimny. Liten och billig, men tämligen potent som offroader. Låter nog bara som att åka i en plåtburk.

Toyota Yaris och gänget kan nog vara smarta bilar..men *gääsp*

Då blir man mer alert av de Franska systrarna Renault, Peugeot och Citroen. I synnerhet Peugeot är en förförisk och trevlig bekantskap...förföriska linjer och ger dig en trevlig åktur.....
Citroen är valet om Du faller för den sofisktikerade avancerade typen...

Ta god tid på dig...prova lite olika bilar och tänk efter vad du egentligen ska använda den till. Transporterar Du ofta saker som tar stor plats...åker Du på långturer...

//Breeze

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem