Lördag 27 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

Var månlandningen en bluff?

Var månlandningen en bluff?

År 1969 sägs det att NASA landade på månen. Men gjorde de verkligen det eller har de lyckats med den största bluffen genom tiderna?
Jag tror att allt är en ända stor bluff av värsta kaliber. Nu tänker säkert många " Men herrena då, nu har huck fått dårdimpen eller nått?

Men varför tror jag att allt är en bluff?
Det första jag tänker på är
Finns det luft på månen?
Nja det gör det inte va?
Men hur kan då flaggan vajja "i vinden"?
Hur kommer det sig att det inte finns något damm på farkostens fötter efter själva landningen? Eftersom de fick bromsa landningen så borde det dammat en del, för de säger ju att ytan känns mjuk och nästan som öknen i Nevada! VAD finns i Nevadaöknen?
Ett mycket hemligt ställe hmm konstigt

Vi ser stjärnor på himlavalvet, men inte syns det några stjärnor när de är på månen? Hmm konstigt

Alla stillbilder är tagna med kameror tillverkade av Jan Lundberg. Dessa var fastsatta på astronauternas bröstplatt och de kunde inte hantera kameran via en sökare utan genom att vrida hela kroppen i den riktningen. Inte heller kunde de se om det var skärpan var 100% MEN ändå är stillbilderna perfekta !?! Hmm konstigt
Skuggorna faller även åt olika håll, men det kanske fanns 2 solar som i StarWars. Men eftersom solen var deras ända ljuskälla så visar stillbilderna att det mer lutar åt en bluff.
Tex så visar bilder tagna på astronauterna, då de har solen i ryggen, dem helt upplysta och klara. Fast de borde vara i skugga och inte upplysta. Farkosten t o m glänser och skiner med tydlig text "United States" fast solen är i på andra sidan.
Å nej de hade inte med sig någon blixt

Vad har jag då fått allt ifrån?
En dokumentär som visar alla bevis på att det inte kan ha hänt.

Vad tror du?
Antal svar på detta inlägg: 59
Sidor: 1 2 3 4 5 6 Nästa »

Jag tror rent spontant att du fallit offer för en myt.

Du säger dokumentär, men.... hur objektiv var den?

Det vimlar av konspirationsteorier, varav denna lär vara en av de mest populära.

Utan att vara insatt i just denna teorin, är jag HELT övertygad, att det inte gått att hålla en händelse av denna magnituden hemlig.

Men... visst é det kul att spekulera!
Förresten Huck..... har du inget annat för dig 03:32 på natten? t ex?
Det vore nog inte första och sista gången mänskligheten blivit lurad i så fall.
Det händer så mycket saker som vi inte ens kan föreställa oss i vår vildaste fantasi.
Men det är väl kanske bra att vi inte vet allt

//Marie
Annons
Hej Huck.

Nu har du snubblat på ett mycket kärt ämne.

Men jag skall börja mitt "anförande" med att stämma in med dig att visst är det en bluff, kanske inte tidernas största, men den spelar i "major League" i alla fall.

Nasa har inte kunnat bevisa att dom har varit på månen, på annat sätt än det som dokumenterats och som vi känner till. Detta är FAKTA.

Samtliga dessa fakta är omstridda av omvärlden, då det i varje bild finns mer bevis för "bluffen", än fakta för att dom faktiskt var där.

Några av dom tyngsta argumenten för att det är en bluff är dessa, och dessa argument är FAKTA, vilka NASA har vägrat att kommentera.

- Det finns ingen krater från vare sig raketmotorer och/eller landnings ställ efter själva landningen, experter inom området säger att det borde vara ett hål i månens yta inte mindre än 100 cm djupt.

- Skuggbildningen på Månens yta stämmer inte överens med Solens placering på himlavalvet, ljus MÅSTE" ha kommit från annan källa än solen.

- Flaggan som är i focus, har på varje bild olika lägen, vilket inte kan förklaras på Flaggan inte är utsatt för vind, utan befinner sig i ett vakum.

- Det finns inga stjärnor på dom fotografier som tagits.

- I förhållande till månlandarens fysiska läge, så ändras detta från bild till annan när den står "solo" så har den ett läge, men i nästa foto, med Armstrong med på bilden så har den flyttats inte mindre än 4 meter från ursprungs positionen!

- Trots Hubble och andra teleskop av magnitud, och att positionen är känd för forskningsvärlden, så kan man inte från jordens yta se några spår av att människan någonsin har varit på månen, inga rester lämnade, inte ens den så betydelsefulla flaggen finns att skåda.

- År 1969 så hade människan bara börjat "nosa" på elektronik, och datorer, trots detta så skall man alltså ha lyckats att skicka människor till månen ? Betänk vilka komplikationer som idag finns i samband med månfärder och rymdpromenader. Med den teknik som erbjuds idag, så kan inte ens en topptränad astronaut klara sig längre än några timmar i en rymddräkt, hur gjorde dom då på den tiden. På dom bilder som finns, så ser astronauterna ut att "hoppa" omkring på månens yta utan större anstängningar ?

............

// X
Här är ett ämne som jag gillar men har faktiskt inte vågat ta upp det :) Studerar man bilder från "äventyret" så ser man att det är vissa bilder som bevisligen är manipulerade. I varje lins var hårkors inslipade vilket innebär att korsen hamnar framför alla motiv på bilderna. På vissa bilder döljs hårkorsen vilket innebär att de manipulerats i efterhand. Det innebär iofs inte att de inte varit där utan kan ha gjorts av "konstnärliga" skäl.

Vad som däremot stöder teorierna om bluff är den politiska situationen i USA vid den här tiden. Man var helt frånåkta av Sovjet som ledde rymdkapplöpningen OCH man hade Vietnamkriget. Det var enorma protester mot kriget och missnöjet rasade. Här behövdes en insats för patriotismen. "Grabbar, vi åker till månen" USA fick snabbt och bekvämt hjältar att fokusera på istället. Dra fokus från Vietnam och samtidigt i det kommunistförskräckta landet visa sitt folk att Uncle Sam var ett strå vassare.

Jättesmart, och var i världen gör man bäst en fake om en rymdresa? I USA givetvis. Resurser saknas inte så det är fullt möjligt att genomföra en sådan kupp. Samma sak hände 11 sep 01 då vissa kände att de behövde få fart på viss business. Man skapade då "terrorattackerna" men det är en annan tråd nån annan gång.

Intressant är också att inget annat land varit på månen, inte ens försökt. I Sovjet fanns givetvis viljan men här infann sig ett dilemma. Om de hade sagt att det inte gick att åka till månen var de ju tvungna att bevisa det. Hur bevisar man att USA inte var där när hela världen sett det på TV. För det som man ser på TV är ju sant. Då skulle man framstå som idioter och dåliga förlorare. Inte heller kunde de kontra med att också åka dit eftersom de visste att det inte gick. Så de kunde alltså inte göra någonting utan låta världen leva i sin villfarelse.

Någon gång kommer vi att få veta sanningen både om månen och 9/11 från officiellt håll, men tills vidare får vi leva med vissheten inom oss och betrakta världen med den kunskapen som måttstock om vad vi ska tro om det som serveras oss i nyhetsmedierna.

Ska tillägga lite om bilderna på astronauterna som hoppar omkring "nästan tyngdlösa". Om man spelar upp de bilderna i dubbel hastighet så springer de omkring som vi normalt gör på jorden. De körs alltså på halvfart för att få effekten av nästan tyngdlöshet. Vidare ser man exakt samma bakgrunder på bilder från olika månfärder där man hävdar att man är kilometervis från de tidigare platserna. Det är bara några av flagranta exempel på att man levde i en tid när den stora massan inte ifrågasatte auktoriten. Detta var ju ett tag före internets publika användning. Man trodde i allmänhet "blint" på vad regeringen sade. Speciellt om det var hjältedåd det handlade om...
Kom ni ihåg gubben som satt fängslad i många år för att han påstod att
jorden var rund. Men han hade lite fel i.a.f, för den är lite platt och oval.
Då var det kyrkan som bluffade oss. Dom tyckte det var bäst att jorden
var platt.

Sen har vi han som kom hem från Kina första gången. Den låste kykan in
på stubinen. Det gick ju inte för sig att det fanns en kultur som stod högre
än Europas.

Det här med månen är nog inte kyrkan inblandad. Men en flagga som står
rakt ut när det inte blåser. Men dom kanske hade hällt Viagra på den.

Varför har dom inte varit där igen, har jag frågat mig.

Taube han sjöng: Det är krig och politik som fördärvat denna jord.
Undrar om han inte skulle lagt till religion oxå.
Läs det som finns på denna länken http://www.ufo.se/apollo/index.shtml
Något 100% svar får vi nog inte.
Mmm... www.ufo.se

......Känns seriöst!
Bra länk Kicken.

Har själv sett båda dessa dessa filmer framställda som "dokumentärer", hur nån kan tro på dessa fantasier är för mig en gåta.

I filmen om 9/11 fick dom till det att det inte störtat nåt plan i Pentagon utan att det var en missil eller nåt och att besättningen och passagerarna blivit bortförda till nån mystisk plats av CIA ......måste kännas bra för dom anhöriga att veta att kanske deras nära och kära lever någonstans.

citat:

"Här finns alltså en delförklaring till varför det är så lätt att tro på månkonspirationen. En annan är att de flesta av oss inte har en chans att ifrågasätta den. Vi saknar helt enkelt de specialkunskaper som krävs för att kunna kontrollera de påståenden som läggs fram. Vi är helt i händerna på de personer som har gjort programmet eller skrivit boken. "

I rest my case........

Ps: det måste vara det vettigaste Ufo-fantasterna någonsin skrivit....
Va? Var artikeln vettig?

..skulle kanske läst igenom den först, och inte anta en massa saker!

skäms på mig Zap

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem