Söndag 28 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Bygga Egen Hemsida - Från A till Ö

Bygga Egen Hemsida - Från A till Ö

Jag tänkte mig att försöka göra en "riktig" hemsida...problemet är att min erfarenhet av detta är högst begränsad.
Har bara gjort sidor med Webb baserade verktyg och färdiga mallar att följa.
Önskar nu lite tips om hur jag ska gå tillväga, vilket webeditor program som är lättast mm.
Då jag inte kan ett skvatt om html så måste det vara WYSIWYG.

Väl jag vet vilket program som är lättast att bygga hemsidan i kommer säkert frågan att vidareutvecklas.
/ Breeze
Antal svar på detta inlägg: 99
Sidor: «1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »

leiake...inte sur, lite förvånad bara...ämnet är ju fastslaget och det kan av naturliga skäl bli lite tekniskt.

Hänger inte alla med....jag då ?
Jag är ett ljusorange, blinkande PUCKO på HTML, tabeller, javascript och allt vad det heter men än så länge så hänger jag med. Visst blir det en del efterforskningar vad de olika benämningarna står för och dess funktion, men finns intresset, finns viljan och det mesta jag hittills läst är ganska logiskt.

Om någon inte hänger med...skriv och berätta, fråga. Kan jag själv förklara något på ett annat sätt gör jag det...så som jag förstått det.
Pianostycket...jag käner igen det men kan inte riktigt placera var jag hör det...Min gamle far trodde att stycket heter "Magic" och själv tror jag det var en av de större jazzsångerskorna som sjöng...men jag låter det vara osagt.
Bubben...det var ironi, men jag såg smiley´n..Du fattade, va?

500:-...då blir det nog bara ett simpelt hopslafs till sida. Den summan täcker inte ens en timmes arbete ju. Jag har fått priser på en 3-4.000:- för en ganska enkel sida. Men då pratar vi om helt legitima, vita sidor till ett företag utförda av ett företag. Kanske man som privatperson kan få en svart sådär lite sidan om systemet för dom pengarna...inte vet jag.
/Breeze
För att återgå till ämnet: Här hittade jag lite bra nyttiga länkar.

Om tabeller: http://www.tiger.se/dok/tabbtext.html
Allmänt: http://hem.bredband.net/liptho/
se "webbdesign"
HTML Tips: http://web.telia.com/~u92001176/html-index.htm
Dreamweavertips: http://www.mainland.se/modern/artiklar/index.htm
BlueVodas Hjälpcenter...där kan man se filmer hur man gör i programmet (liknar mkt WYSIYWYG Webeditor) och förstå olika begrepp. (lärde mig där vad iframe är och hur det fungerar)
http://www.vodahost.com/tut_bluevoda.htm

Räcker för idag.../Breeze
Annons
Göcke får väl komma in och moderera om han tycker att vi ska hålla oss utanför forumet om vi ska diskutera saker som överstiger leiake:s kunskapsnivå.
Brezze
Då det gäller bilderna använder jag Photoshop 7,0 och jag har dålig kunskap om övriga bildprogram.
Då det gäller tabeller heter det i DW (dreamweaver) insert table och där kan man välja storlek i px eller i % av sidan. Även om man vill att ramarna ska synas eller ej, bredd på linjerna mm.

Ifram antar jag är det som kallas layer i DW, dom går att dra och placera var man vill på sidan. Kan även förses med scroll.
Använder du WYSIWYG Web Builder nu?
Brezze
Jag blev nyfiken och laddade hem WYSIWYG Web Builder för att kolla hur det jobbar.
Det verkar ju jobba med iframes och du verkar ju få det att funka bra. Du har ju bara att anpassa bredden på sidan sedan ser den ju bra ut.
Det är kanske lika bra att du fortsätter som du börjat, sidan ser ju väldigt bra ut med tanke på att du är nybörjare.
Gör dom stora bilderna mindre så det som du ska på sidorna ryms.
Keep going!!
Är det inte det här forum är till för???


Tackar för stödet tejay4u...personligen hoppas jag att det kommer att kramas fler godbitar ur den här tråden.

Ja, jag har kört Carls sida i WYSIWYG Web Builder och som jag har fattat det kan man köra iframes...men jag har bara lagt in saker efterhand, korrigerat bredd en del, helt manuellt med hjälp av linjalerna runt arbetsytan.
Nu har barnen varit på mig lite granna när de sett mig experimentera och önskat var sin egen sida...så det har jag prioriterat att få fram dem först. Jag har även fixat till en sida till min lilla tjej...hon gillar att få se sig själv på nätet, trycka på knappar och sånt. Ganska basic stuff, foton, lite länkar till deras favoritsidor osv. Länk dit kommer när jag anser den mogen att visas upp...en del saker har krånglat lite och är i skrivande stund inte rättade än.

Men när man är färdig med dom så får man väl börja fördjupa sig lite mer...lägga in de där iframes-en, få till en autocentrerande logga...lura ut vad tusan tabeller är mm.

Jag är nästan inne på att just iframes är en typ av tabeller, vi får se om min hypotes är korrekt nar jag fått lite mer kött på benen.

Och...svenkalle...jag har redan luskat ut dina roliga "ajabaja" och "tji fick du" effekter. Det är ett script som kan kringgås utan större besvär, men typ av script eller hur man kringår detta tänker jag inte avslöja..
(Det vill Du väl inte heller)
Bilderna har jag redan minskat ner i storlek på...en nödvändighet för att kunna se allt i datorer som har mindre upplösning än min här hemma. Det är bara lite mer av anpassningar kvar innan barnens sidor kan stämplas som "KLART"
Fortsättning följer...
/Breeze
Och nu...en liten korrigering av tidigare inlägg. leiake har ett par gånger hänvisat mig till en sida som heter webdesignskolan.
Då har jag svarat det var bara länkar....

Uppenbart för mig nu är att det finns ett par olika "webdesignskolan"...en som bara är en samling länkar och den andra som jag nyss stötte på som verkligen lever upp till namnet. ...det enda i namnet som skiljer dem åt är domänen !

Den riktigt vettiga är: http://www.webdesignskolan.com/

När jag tidigare knappat in adressen använde jag .se domän och hamnade på länksidan. Sorry leiake..

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem