Lördag 4 maj 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Övrigt

RondellVilks.

RondellVilks.

Ännu en av dessa "konstnärer" som skulle sälja sin mor för lite uppmärksamhet,o nu pratar vi inte proffs som politiker eller advokater...
När ska svenska media lära sig....OK,vet det handlar om pengar...
Antal svar på detta inlägg: 77
Sidor: «1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa »

De brott som omfattas är bland annat;

brott mot rikets säkerhet,
hets mot folkgrupp,
barnpornografibrott,
olaga våldsskildring,
förtal och förolämpning.
pluppen och dhia

En bra sammanfattning från Voltaire är:
"Jag delar inte din åsikt men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den"
Så att slåss för Vilks rätt att utrycka sig är helt rätt samt nazizster de har rätt att utrycka sig då vi lever i en demokrati med yttrandefrihet.
Det är en konstnärs skyldighet att skapa verk som oroar, provocerar, skapar debatt och får folk att tänka efter.
Om alla bara målade solnedgångar, blomstilleben, gråtande barn och fiskargubbar så skulle konsten gå under.

I detta läge tycker jag att Vilks borde utfästa ett av sina konstverk kanske till och med rondellhunden i belöning för den som kan klippa skägget av Abu Omar al-Baghdadi.

Alla Svenskar som stöder Vilks eller vår yttrandefrihet borde tillverka egna rondellhundar med ett skäggigt huvud med turban på.
Om media tex. Al-Jazira rapporterar att det i varenda rondell står hundar som kan tolkas vara en karikatyr av en viss profet så inser väl stollarna att slaget är förlorat!
För det kan ju lika gärna vara Abu Omar al-Baghdadi som framställs som en rondellhund!
Bra idé om jag får säga det själv!
Alla konstnärer borde i protest mot dessa hot göra en egen rondellhund föreställande (inte profeten) utan Abu Omar al-Baghdadi.
Det kan ju inte såra muslimer i allmänhet?
Annons
rob den här demokrati du snackar om det är sjuk demokrati. undrar om den som kallas viks kan göra sama sak mot juddar? jag lovar att han blir direkt dömd till antisemism så sånt hät skit snack vill man inte läsa . läs mer om lag och rättigheter och skildigheter.
här har du en del
" En förolämpning syftar till att förlöjliga, förnedra, kränka eller reta upp en annan person. Ofta tänker man på verbala förolämpningar, men man kan förolämpa även med exempelvis gester, klädsel, musik och beteende. "

så länge man förolämpar det är inte längre och har med demokrati o göra.
Dom som inte kan acceptera svensk lagstiftning borde kanske fundera på om dom inte valt fel land att bosätta sig i.. Om protesterna fortsätter är jag rädd att det kommer att sluta med handgripligheter,för svenska folket börjar tröttna på tokerierna nu...
pellefanteller pallant det här som du läser ovan det från svensk lag. ser att du kan inget bara ordet demokrati och du vet inget om demokrati!!!½!!


{ Brottet förolämpning
Förolämpning är i Sverige även ett brott enligt brottsbalkens 5 kap. 3 §. Brottet kan ge böter; om brottet anses grovt är maxstraffet 6 månaders fängelse. Förolämpning enligt brottsbalken är en gärning om den består i att någon smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot honom, om handlingen inte uppfyller villkoren för förtal eller grovt förtal }

du ska accepterar andra och inte vara dum mot de eller deras religion o avset om man är muslim eller jude eller katolik eller jehova.
Alla de som försvarar muslimernas ilska i det här fallet, låt oss vända på steken och ponera att det handlar om en svensk kristen som kommer till ett land som Afghanistan, Iran, Pakistan eller Irak. Svensken kommer att uppleva hur kristendomen och det västerländska sättet skymfas på daglig basis.

Ponera vidare att denna svensk samlar likasinnade svenskar och västerlänningar och så beger de sig ut på gatorna i vilda protester, varvid de bränner Koranen, landets flagga och bilder på Imamen.

Är det någon här som tvivlar på att denna person inte omedelbart blir gripen och dömd till döden?

Varför är vi så töntiga i det här landet och tillåter muslimerna att skandera slagord på våra gator? Varför tillåter vi att de bränner vår flagga? Varför låter vi dem spy galla över oss i otaliga TV-sändninar? Vi måste vara galna...

EZ
dhia där åkte du ut ur diskussionen för om du hade någon koll skulle du veta att han redan gjort en "judesugga" för något eller några år sedan. Var han dödshotad av någa judar då? Nej det var han inte. vart det en debatt ja det blev det. Och nej han blev inte dömd för något då.
Jag undrar om man kan förolämpa en abstrakt person/grundare ? Lagen som är uppskriven är mot personliga förolämpningar. Däremot fungerar lagen i de fall när man har brännt dockor på Reinfelt. Där finns en direkt koppling mellan föroläpning och handling.

Sen funderar jag på huruvida en karikatyrbild på det vi tror på, i ett land som inte är Sverige, hade ens kommit fram i media pga. ointresse.
Ex.
Ingen bryr sig om man skulle i ett aseatiskt eller annat land, sätter åsnehuvuden på alla europas kungar eller anda iconer i Europa. Inte ens påven eller gudar hade varit intressant.

Hur många karikatyter finns det inte på Judar, Presidenter, Kungar, gudar etc. Och hur mycket har dessa länder och befolkningar reagerat. Det finns bara ett folk med en relion som reagerar.
Exakt, Hidden. Det verkar som att muslimerna har en våldsamt överdriven känslighet när det gäller deras tro och symboler. Vad är det för en religion som inte tillåter den minsta lilla uns av ironi eller avstådstagande? Varje övertramp straffas ju genast med döden!

De författare som vågar skriva en kritisk bok eller artikel fängslas och döms till döden eller blir utsatta för statens förföljelser. Titta bara på Salman Rushdie. Är det verkligen någon som tror att dennes artikel hade orsakat ett liknande rabalder om han hade kritiserat kristendomen?!?

Jag har läst en del muslimsk litteratur. Det är faktiskt skrämmande hur muslimerna ser på oss västerlänningar. De (muslimerna) har en uttalad strategi gällande hur de skall gradvis ta över hela klotet. Den går ut på att infiltrera väst inifrån, skapa kaos, oro och slutligen när deras numerär är hög också ta till vapen!

Det här är inga hemligheter. Bara att läsa i Imamens skrifter. Där står det uttryckligen att alla medel är tillåtna i syfte att Islam skall erövra världen. Alla medel!!! Dvs mord, lögner, kidnappningar, revolution (blodig eller oblodig), omstörtande verksamhet och terrorism!

EZ

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem