Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Nobelpristagaren Harold Pinter

Nobelpristagaren Harold Pinter

Det tal som den nye nobelpristagaren i litteratur Harold Pinter höll blev en enda lång hatpredikan mot USA. Det land som vi har att tacka för att vi lever i en demokrati beskrev Pinter som världens mest ondskefulla land.

Från vilken planet kommer egentligen Harold Pinter
Antal svar på detta inlägg: 103
Sidor: «1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa »

Att kriget i Europa inte vanns pga. USA, trodde jag de flesta insatta vuxna människor visste idag.

Segern över Nazityskland och deras Europa-allierade var till största delen tackvare Sovjets insats, att sedan USA:s propaganda hjärntvättat oss Europeer om D-dagens betydelse är bara att beklaga.

Till Homo Optimo:
Säger Vietnam-kriget dig något?
Hur USA krossade alla demokratirörelser i Sydamerika under kalla kriget?
Irak-kriget?

Att Sovjet sedan gick längre och längre mot diktatur, berodde tyvärr på USA:s aggression. Klart Sovjet var livrädda efter första och andra världskriget!

Ett bra boktips är "Låtsasimperiet" av E. Todd

För en jämlik och fredlig värld utan USA-imperialism!

// Bored_with_the_USA
Till Homo Optimo:
Erkänn att du är en hjärntvättad USA-imperalist!

Erkän att du inte kan tänka själv utan tror på allt som amerikanska filmer och TV-serier spyr ut.

Varför håller Sydamerika på att befria sig från USA-imperialismen nu?

Svara på det!

Du är en USA-älskande fascist!

// PEACE

Personligen tackar jag USA för att jag kan leva som jag gör idag och inte i en sovjetisk lydstat,sen får andra tycka vad dom vill..

HEJA USA!!!!!
Annons
RED:
Bored_with_the_USA
och
Peace
är en och samma person

skall du vara med så använd ett alias och en fungerande mailadress. och sluta att provocera
samt läs forumreglerna.

/göcke
Wicked: Du misstar dig. Weimarrepubliken uppstod efter första världskriget som upphörde 1918. Tyske kejsaren abdikerade då och republik infördes. Kejar Wilhelm II regerade med närmast diktatoriska befogenheter fram tom 1918.

klÄmkäck: det är inte fel att ha fel, men det är lite märkligt att förneka det när man visar det svart på vitt.

Du skrev: 'Ingen har någonsin fått sådant stöd av folket i ett fritt val som Hitler'.

Det är ju absolut ett felaktigt påstående. Som mest i ett fritt val fick nazisterna 37% av rösterna. Massor av politiska ledare har fått ett starkare stöd än så. Alltså är ditt påstående felaktigt. Hitlers maktövertagande - i meningen total diktatorisk makt - var inte demokratiskt som många hävdar. Han fick visserligen kanslersposten i demokratisk ordning, men den totala makten att regera med dekret fick han efter ett odemokratiskt skenval och genom att fysiskt hindra riksdagsledamöter från att rösta.

Sedan skriver du 'vi är båda överens om att länder med parlamentarisk diktatur... förlåt 'demokrati' var inblandade i krigen'. Ja men det var inte det saken gällde. Utan att demokratiska länder inte går i krig MED VARANDRA. Även på denna punkt har du faktiskt fel.

Exjugoslavien under Milosevic var aldrig en demokrati. Han var en manipulativ kommunist som inte respekterade demokratiska regler, helt enkelt för att han var uppväxt i ett kommunistiskt system och förmodligen inte visste bättre. För att klamra sig fast vid makten spelade han ut det nationalistiska kortet och drev olika etniska grupper mot varandra i ett förödande krig som kommer att gå till historen som en tragisk fin-de-communisme...

USA ingrep när EU tittade på, Carl Bildt suckade, medan USA effektivt satte stopp på regimens mördande. Det är ett av de stora hjältedåden från USA:s sida i modern tid.

Det är ju uppenbart av dina kommentarer där du kallar etablerade demokratier parlamentarisk diktatur och sätter benämningen demokrati inom citationtecken, att du rör dig långt utanför den terminologi som 95% av svenska folket bekänner sig till. Det är din rättighet förstås. Men det förklarar kanske en del av skillnaderna i våra slutsatser.
Bored with the USA: Du måste förstå vad kalla kriget handlade om. På ena sidan stod Usa som representerar demokrati och frihet,på den andra det gamla sovjetimperiet som syftade till att föra in världen i det kommunistiska slaveriet. Medge att vi alla vann på att Usa vann kalla kriget.

Vad det gäller Sydamerika innebar kalla kriget på den kontinenten att Sovjet stödde kommunistiska rörelser och att Usa bekämpade dessa vilket dom gjorde rätt i.

Och i Irak försöker Usa tillsammans med det irakiska folket få till stånd demokrati och lyckas dom med det-som vi alla naturligtvis måste hoppas på-så innebär det ett genombrott för hela den regionen.
Peace. Fakta i målet är följande: Tack vare Usa lever vi idag i frihet-en frihet som även du har glädje av Peace. Demokratiseringen i Sydamerika har kommit till stånd tack vare att Usa bekämpat de kommunistiska rörelserna där-något det var Usas skyldighet att göra för att rädda världen undan det kommunistiska oket. Och nu kan vi få demokrati även i Irak om allt vill sig väl tack vare amerikanernas modiga och beslutsamma uppträdande.

Nu ska jag kolla Pale Rider med Clintan. En mycket bra film!!
Ramon

Men måste man vara övertydlig för att du ska förstå? Tabellen illustrerar ju svart på vitt hur många miljoner som röstade. 13,7 milj kom ingen annan ens i närheten i valet -32 som synes.

Över till Milosevic, han må inte ha respekterat mycket inte, vare sig demokrati eller människoliv, men vad du än säger så var han demokratiskt vald. Förstår inte alls när och hur USA skulle ha satt stopp för det kriget? Du kanske blandar ihop med någon film du sett? USA inte bara tillät folkmorden i Kroatien och Bosnien utan bidrog snarare till det genom att driva genom ett vapenembargo som gjorde att jugoslaviska armén, i praktiken serbiska armén, att härja fritt. Inte förrän ett folkmord stod på tur i Kosovo fick man för sig att ingripa med bombningar.

Skillnaderna i terminologi mellan oss och de presumtiva 95% av befolkningen som håller på dig kanske kan förklaras med hur massmedia valt att föra fram saker och ting.
Ramon:

Du har rätt i dina fakta, men det är omöjligt att veta om vi hade haft det bättre eller sämre idag om tyskarna "vunnit" ww2.
Ber om ursäkt för mitt faktamisstag Ramon.

Orkar inte riktigt engagera mig i den här tråden- konstigt, då jag verkligen håller med Pinter i det han säger. Kan bara konstatera att det inte spelar någon roll vilka bevis Pinter än framför i sin sak, faller den inte i smaken blir den inte godtagen ändå, hur sann den än må vara.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem