Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

USA bjuder upp till dans... igen.

USA bjuder upp till dans... igen.

"George Bush upprepar i en intervju i tv-kanalen Fox, som sändes i går, sin anklagelse från 2002 att Iran ingår i "ondskans axel". Han uppmanade Teheran att bevisa att landet inte försöker skaffa sig kärnvapen." Från SvD idag 15/12 2005.

Under veckan som gick kunde vi ta del av USAs regerings erkännande om att de hade fel i sina anklagelser att Irak hade kärnvapen. Kriget rättfärdigas ändå av Bushadministrationen med att de befriat Iraks folk från diktatorn Saddam Hussein. Denna befrielse har kostat Iraks folk 100 000-tals dödsoffer enligt den medicinska tidsskriften The Lancet och uppgifter talar om att USA under kriget använt sig av tortyr och därmed brutit mot Genèvekonventionen.

Nu bjuder USA upp till dans igen. Den här gången är Iran hotet. Man använder återigen samma anklagelser man felaktigt använde mot Irak. Handlar krigen verkligen om terrorism, diktatur och atomvapen eller handlar det egentligen om USAs önskan att kontrollera mellanöstern och dess olja?
Antal svar på detta inlägg: 158
Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Nästa »

Det är rätt.. HEJA USA!!!!

Krig handlar alltid om ekonomi!

USA´s försvars budget är enorm, och det är en av USA´s största arbetsgivare, militären alltså.

USA´s ekonomi skulle rasa samman om det inte vore för att dom krigade med allt som kan hitta......

Dessutom så är det ju inte fel att ha en viss kontroll över världens största oljeproducerande länder.....

// M
Hejsan!

Hmmm?

Undrar vad USA skulle säga om vi i Europa också började rusta som galningar och ha 2500 kärnstridsspetsar + massa kemiska och biologiska vapen? och bygga upp en supernation som hette Europas förenta stater (USE)

Det kan bli verklighet redan i morgon om bara folket i EU vill...!

Annons
Det är gott mos USA!!!... tvåla till dom där mullorna i Iran också...

Som tur har Sverige inte olja...men Norge har det..när blir deras tur ??
wicked

verkligen en svindlande tanke, synd att så många oskyldiga liv offras i krig mellan makter.
jo, tror som du, visst handlar det om dollar, något annat skulle förvåna.
pengar kan få människor till vad som helst.
Den Internationella Brottmålsdomstolen i Haag bär med sig något nytt in i den internationella juridiska sfären, nämligen att det numera finns en permanent domstol där individer som begått de mest grova brott mot internationell lag kan ställas till ansvar för sina ogärningar. 120 stater har idag godkänt domstolen. Tyvärr så vägrar Israel och USA att ratificera överenskommelsen.

Israel och USA anser sig därför vara fridlysta och ansvarsbefriade i sammanhang med denna domstol. USA har även gjort det klart att om någon amerikan, mot all förväntan, skulle åtalas i Haag, kan USA anse det vara nödvändigt att frita honom med en militär fritagningsstyrka.

Samtidigt utövar USA ett krig mot terrorismen, där de själva bestämmer vad som är terrorism och vilka som utfört dessa dåd, då det inte idag finns någon internationell bestämmelse för vad terrorism är. USAs egna handlingar klassas däremot aldrig som terrorism, även då de innefattar tvivelaktigt våld på tvivelaktiga grunder.
Wicked, om man rent hypotetiskt skulle anta att USA faktiskt har bevis för att Irak och Iran är på väg att producera atomvapen och att de gör det för att kunna försvara sin kultur och sitt land mot västvärldens dominans... Om man antar det, skulle USAs anfall mot Irak och hot om att anfalla Iran vara rätt eller fel då?

Snälla svara inte att det inte handlar om det utan anta att det gör det. :)
Bubben skulle inte hände speciellt mycket eftersom större delen av Europa krigar sida vid sida med USA. Finns något som heter NATO :)
Liquidchild

ok, nu fick jag kalla kårar längs hela kroppen *ryyys*
ush, dags o se på tv en stund, annars drömmer jag mardrömmar inatt..

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem